Reijnders spreekt zich uit over rol in Oranje

Reijnders blijft zelfkritisch: 'Dat heb ik ook van mijn pa en vrouw moeten horen'

11 september om 13:25

Tijani Reijnders heeft in een andere rol dan gebruikelijk laten zien rendement te kunnen hebben bij Oranje. Zowel tegen Bosnië & Herzegovina als tegen Duitsland was de middenvelder trefzeker. In gesprek met Voetbal International gaat hij in op zijn rol.

Reijnders speelde deze interlandperiode in een iets andere rol dan gebruikelijk, beaamt hij. "Klopt. Het was weer een andere rol voor mij, maar ook weer niet onbekend. Bij Milan heb ik de eerste periode ook als aanvallende middenvelder gespeeld. Dit seizoen speel ik daar meer als box-to-box-middenvelder", aldus de Oranje-international.

"Nu lijkt mijn rol weer op hoe ik het destijds bij AZ invulde", vervolgt Reijnders. "Inmiddels heb ik op alle drie de middenveldposities vaak gespeeld. Dat scheelt, als je moet schakelen tussen de verschillende rollen", spreekt de middenvelder, die aangeeft dat hij nog meer had kunnen scoren. "Na de wedstrijd tegen Bosnië heb ik dat ook van mijn pa en mijn vrouw een paar keer moeten horen. Maar uiteindelijk ben ik tevreden. Voor mijn vader is het nooit genoeg. En dat is goed, het houdt me scherp."