Fabiano twijfelt aan stap Memphis naar Corinthians

Twijfels over Memphis-stap in Brazilië: 'Reizen, tempo, klimaat, de velden...'

11 september om 12:47

Luís Fabiano plaatst vraagtekens bij de stap van Memphis Depay naar Corinthians. De 43-jarige oud-spits, die 45 keer voor de nationale ploeg van Brazilië uitkwam, verwacht dat de Nederlander het moeilijk gaat krijgen.

Memphis werd maandagavond Braziliaanse tijd gepresenteerd door Corinthians. Inmiddels is de dertigjarige aanvaller in São Paulo gearriveerd en zal hij spoedig op het trainingsveld te zien zijn. "Ik heb mijn twijfels", zegt Fabiano in het programma Resenha da Rodada van ESPN. De voormalig spits van onder meer Sevilla en FC Porto erkent dat Memphis een 'geweldige speler' is, maar: " Hij heeft al lange tijd niet gespeeld."

Fabiano vervolgt: "Ik denk dat er vele moeilijkheden zijn in Brazilië. De snelheid van het Braziliaanse voetbal is niet in het voordeel van Depay. Dingen zijn hier sowieso anders. Met het reizen, het tempo, het klimaat, het aantal wedstrijden, de velden…"

Het is nog even de vraag wanneer Memphis gaat debuteren voor Corinthians. De club probeert hem nog in te schrijven voor het bekertoernooi, waarin Corinthians in de nacht van woensdag op donderdag speelt tegen Juventude. Anders kan Memphis in de nacht van zaterdag op zondag voor het eerst binnen de lijnen komen tegen koploper Botafogo.