Perez vergelijkt Simons met Wirtz

Hard oordeel over Simons: 'Wirtz is fantastisch, Simons doet maar wat'

11 september om 07:50

Kenneth Perez is niet onder de indruk van de ontwikkeling van Xavi Simons. De analist maakt bij Voetbalpraat de vergelijking met Duits international Florian Wirtz, die even oud is als de Nederlander. 

"Het verschil tussen Wirtz en Simons alleen al…", begint Perez zijn verhaal om het verschil in individuele kwaliteit tussen Nederland en Duitsland te illustreren. Beide landen stonden tegenover elkaar in de Nations League en er werd met 2-2 gelijkgespeeld. "Ze zijn even oud. Wirtz is fantastisch, Simons doet maar wat."

"Dat Wirtz een fantastische speler is die altijd in beweging is, dat zie je. Wat maakt hem op dit moment in zijn carrière een stuk beter dan Simons?", vraag presentator Vincent Schildkamp zich vervolgens af, waarna Karim El Ahmadi reageert: "Wirtz is iets vaster. Hij lijdt minder balverlies.”

Perez sluit zich aan bij de woorden van collega-analist El Ahmadi. "Hij is veel slimmer in zijn spel. Simons vind ik altijd gehaast voetballen. Hij rent en schiet als een pupil. Dat zie je bij Wirtz niet."