Gravenberch over hét wedstrijdmoment

Keuzes voor Koeman: 'Denk dat ik mezelf genoeg heb laten zien als ik eerlijk ben'

10 september om 23:47

Ryan Gravenberch is van mening dat hij zichzelf voldoende in de kijker van bondscoach Ronald Koeman heeft gespeeld. De 22-jarige middenvelder is blij met zijn prestaties tegen Bosnië en Herzegovina en Duitsland. Zijn pass op Xavi Simons tegen de Duitsers was hét moment.

"Ik zag Xavi diep lopen en dacht: als het goed gaat, gaat het goed en als het verkeerd gaat, gaat het verkeerd", begint Gravenberch met een brede glimlach op zijn gezicht over zijn geweldige pass. "Hij voelde echt perfect en kwam heerlijk in de loop. Als je zo'n pass geeft, hoor je het publiek ook, dat is heel mooi."

Gravenberch gaf aan het begin van de wedstrijd de assist op de 1-0 van Tijjani Reijnders. De middenvelder van Liverpool geeft complimenten aan Brian Brobbey die een groot aandeel had in het eerste doelpunt. "Hij is supersterk. Je hoeft alleen maar een afvallend balletje te geven en eronder te komen, dan kan je doorvoetballen."

Gravenberch kijkt terug op een goede week bij Oranje. "Ik denk wel dat ik mezelf genoeg heb laten zien als ik eerlijk ben. Ik denk wel dat ik een voldoende heb gehaald", lacht hij.