Farioli bespreekt mislopen Sulemana bij Ajax

Farioli over gevolgen van mislopen Sulemana bij Ajax: 'Zorgde voor frustratie'

10 september om 19:46

Ajax-trainer Francesco Farioli blikt terug op het hectisch verlopen slot van de transferperiode. De Italiaan erkent dat het mislopen van Kamaldeen Sulemana als vervanger van Steven Bergwijn intern voor de nodige frustraties zorgde.

Farioli noemt de afgelopen transferwindow 'lang en zwaar'. "Ik heb geprobeerd telefoon de laatste dagen uit te zetten, maar er kwamen natuurlijk een paar telefoontjes", lacht hij in gesprek met Ajax TV. "Ik wilde graag alle spelers behouden, want ze waren allemaal belangrijk voor het proces. Aan de andere kant weten we de financiële situatie van de club en de noodzaak en de wens om dat te herstellen. Aan de sportieve kant zijn we duidelijk twee belangrijke spelers kwijtgeraakt."

Daarmee doelt Farioli onder meer op Bergwijn, die op Deadline Day voor 21 miljoen euro de overstap maakte naar het Saudische Al Ittihad. "Ook met de speler die nog zou komen was het wat chaotisch en dat zorgde voor wat frustratie bij alle betrokkenen", doelt hij op Sulemana. De oefenmeester wil niet te lang treuren. "Nu staan we op een punt we dat we kunnen huilen of vooruitkijken en zoeken naar een oplossing."

"Vanaf het begin zeg ik dat ik wil evalueren wat ik onder controle heb", gaat Farioli verder. "En we hebben spelers met kwaliteit en menselijke waarden. Dat is een extra uitdaging boven op de uitdagingen die we al hadden. Ik zie het graag als een kans voor ons allemaal."

Hoewel Farioli met Mika Godts nog maar over één pure linksbuiten beschikt, zoekt hij al naar andere mogelijkheden. "Ik probeer direct te denken: Wat nu? Dat is al een paar dagen zo en daar komen ideeën en mogelijkheden uit. Waar ik veel vertrouwen uit put, is dat er veel kwaliteiten en voetbalkwaliteiten in de groep zijn. We hebben veel intelligente spelers die zich makkelijk kunnen aanpassen. Bovendien hebben we, en dat is voor mij belangrijk, spelers met sterke normen en waarden. Ik weet zeker dat ze zullen reageren als dat nodig is."