Van Basten en De Boer prijzen Farioli

Van Basten en De Boer prijzen Farioli: 'Dit is het Ajax waar ik graag naar kijk'

3 september om 08:08

Frank de Boer en Marco van Basten zijn voorzichtig enthousiast over de weg die Ajax is ingeslagen onder Francesco Farioli. De voormalig trainers van de Amsterdammers keken met plezier naar de wedstrijden tegen Jagiellonia Bialystok in de voorrondes van de Europa League.

"Ik vind dat hij goed overkomt in ieder geval", geeft De Boer bij Rondo zijn mening over Farioli. "En ik heb de uitwedstrijd tegen die Poolse tegenstander gezien. Toen dacht ik voor het eerst: Ja, dit is waar ik graag naar kijk. Hij heeft het vaak over intensiteit en je zag daar bijna iedereen negentig minuten lang volle bak jagen. Dan kun je zeggen: die tegenstander is niet goed genoeg. Maar dat had er ook mee te maken hoe Ajax continu druk aan het geven was. Het zag er heel verfrissend uit, moet ik zeggen."

"Het zag er inderdaad goed uit, maar je gaat het bijna wantrouwen", vult Marco van Basten aan. "Dat komt omdat je het niet meer gewend bent. Je krijgt echt zoiets van: is die tegenstander nou echt zó slecht, of is Ajax best wel redelijk goed?", vraagt de voormalig topspits zich af. "Ik vond het ook een goede wedstrijd. Maar er zit een luchtje aan..."

De Boer is desalniettemin enthousiast. "Het viel mij echt op. Dit was druk geven. Dan gaat de tegenstander bibberen, ze kregen geen tijd. Complimenten daarvoor", prijst hij de transormatie die Ajax ondergaat. Toch heeft hij nog wel een kritiekpuntje op de Italiaanse oefenmeester. "Tegen NAC mag je gewoon niet verliezen. Als Ajax mag je daar niet verliezen."