Koopmeiners onder de indruk van Juventus

Koopmeiners onder de indruk: 'Het was echt fantastisch'

10 september om 14:10

Teun Koopmeiners is erg onder de indruk van Juventus. De Nederlandse middenvelder hield zijn eerste persconferentie als speler van De Oude Dame en zegt ook zijn voormalige club Atalanta erg dankbaar te zijn.

"Ik was ervan overtuigd en had er vertrouwen in de overstap, al ging het niet zonder horten of stoten", vertelt Koopmeiners over de lange transfersoap die er rondom hem speelde. "Maar ik had altijd veel vertrouwen. Nu ben ik gefocust op de komende weken."

De voormalig AZ-aanvoerder verliet Atalanta niet via de voordeur nadat hij een transfer forceerde door te weigeren om te trainen en te spelen in de voorbereiding. "Ik heb geweldige jaren doorgebracht bij Atalanta, waar ik een belangrijke titel heb gewonnen (de Europa League, red.). Ik ben daar enorm gegroeid. Ik kan zeggen dat ik de afgelopen drie jaar echt ben opgebloeid en veel heb geleerd. Nu ben ik blij om hier te zijn." 

Ook is Koopmeiners erg te srpeken over het warme welkom dat hij bij Juve heeft gekregen. "Ik wil alle fans bedanken voor hun geweldige ontvangst, het was echt fantastisch. Het zien van hun passie heeft me nog meer onder de indruk gemaakt."

Bij de Italiaanse grootmacht gaat de Oranje-international met rugnummer acht spelen. "Dat is belangrijk voor mij. Ik heb altijd met dit nummer gespeeld gedurende mijn carrière. Ik ben erg dankbaar dat ik het hier heb gekregen."