Perez over Van Dijk aanvoerder

Naam Dumfries valt als Oranje-captain: 'Misschien is Van Dijk niet de leider'

10 september om 12:20
Laatste update: 10 september om 12:36

Ronald Koeman doet er verstandig aan om Virgil van Dijk de aanvoerdersband af te nemen. Dat vindt Kenneth Perez. De ESPN-analist denkt dat het Nederlands elftal beter gaat voetballen als de stopper niet de captain is.

Net als de afgelopen jaren onder Ronald Koeman en Louis van Gaal is Van Dijk de aanvoerder van Oranje. De bondscoach sprak met de verdediger van Liverpool over zijn toekomst. Daar kwam onder meer uit dat hij ook richting het WK de captain blijft. "Hij heeft het als aanvoerder perfect gedaan, maar misschien heeft hij meer energie in anderen gestoken dan in hem zelf", gaf Koeman recentelijk aan op een persconferentie. "Hij vond zelf ook dat hij te veel bezig was met anderen."

Perez vindt er het zijne van. "Misschien is Van Dijk niet de leider leider", steekt de analist van wal bij Voetbalpraat van ESPN. "Misschien moet hij dat niet willen zijn. Ik denk echt dat het Nederlands elftal er baat bij zou hebben als het een andere aanvoerder had. Laat Van Dijk gewoon de ongelofelijk goede verdediger zijn die hij is."

Vervolgens laat de Deen de naam van Denzel Dumfries vallen als eventuele opvolger van Van Dijk. De kans dat Koeman daadwerkelijk de band af zal nemen van de verdediger van Liverpool is klein.