Gullit over Brobbey in Oranje

Gullit neemt Brobbey in bescherming bij Oranje: 'Dat vind ik vervelend'

10 september om 07:28

Ruud Gullit is blij dat Brian Brobbey dinsdagavond tegen Duitsland een kans in het Nederlands elftal krijgt. Na het duel met Bosnië & Herzegovina waren alle ogen gericht op Joshua Zirkzee, die een goede pot speelde.

Bondscoach Ronald Koeman maakte eerder deze interlandperiode al bekend dat Zirkzee tegen Bosnië zou starten en Brobbey tegen Duitsland gaat spelen. "Hij moet een eerlijke kans krijgen", zegt Gullit in Rondo op Ziggo Sport. "Iedereen heeft het nu over Zirkzee, Zirkzee, Zirkzee. Dat vind ik wel vervelend voor Brobbey."

Koeman wil Brobbey tegen Die Mannschaft zien, omdat de spits van Ajax volgens hem 'nóg beter' in de diepte kan spelen dan Zirkzee. "Dat vond ik raar", stelt Gullit. "Hij zei iets als: we gaan op de counter spelen. Brobbey is volgens mij geen diepgaande spits. Maar ik hoop dat hij een goede wedstrijd speelt. Het is goed om concurrentie te hebben op die plek."

Net als Gullit beseft Youri Mulder dat Brobbey zomaar een heel lastige avond kan hebben. "Je loopt het risico dat je niet zo'n goede wedstrijd speelt. Dat zou ook niet raar zijn." Duitsland speelde eerder deze interlandperiode tegen Hongarije. De Duitsers wonnen met 5-0.