Namli was kort in beeld bij Ajax

De Telegraaf: 'Hij was kort in beeld bij Ajax, maar ze pakten niet door'

9 september om 12:10
Laatste update: 9 september om 12:26

Younes Namli was afgelopen periode even in beeld bij Ajax als mogelijke versterking, zo meldt De Telegraaf. De transfervrije buitenspeler kwam opnieuw op de radar van de Amsterdammers na het mislopen van Kamaldeen Sulemana

Door de transfer van Steven Bergwijn naar Al Ittihad en het verhuur van Carlos Forbs aan Wolverhampton Wanderers ging Ajax op zoek naar een nieuwe linksbuiten. Sulemana had aangetrokken moeten worden als de vervanger van Bergwijn, maar de deal is niet doorgegaan wegens het te laat indienen van het papierwerk. "Er zijn clubloze spelers die, soms met heel veel talent en kwaliteit, toch niet onder contract staan bij een club. Daar zijn wij nu naar aan het kijken. Misschien zit daar toch nog wat bij", vertelde technisch directeur Alex Kroes eerder.

Volgens De Telegraaf is Namli bij Ajax kort in beeld gekomen na het afketsen van de transfer van Sulemana. 'Namli was nadat Ajax op de laatste dag van de transfertermijn misgreep voor Kamaldeen Sulemana even in beeld bij de Amsterdamse club, maar daar is geen vervolg aan gegeven', zo valt er te lezen.

Inmiddels is bekend dat Namli terug gaat keren bij PEC Zwolle, maar de creatieveling heeft recent verteld dat hij in gesprek was met Kroes over een mogelijke transfer naar Ajax. "In het begin van de transferwindow had ik gesprekken met Ajax. Dat is het soort club waar ik naar op zoek ben. Ik heb met Alex Kroes een heel goed gesprek gehad. Hij kwam heel goed op mij over. De manier waarop hij mij zag, daar waren we het over eens. We waren het eens op veel vlakken. Ik heb vervolgens ook met de trainer gesproken. Uiteindelijk heeft Ajax gekozen om wat anders te doen en dat is hun goed recht."