Weghorst aast op basisplaats bij Oranje

Weghorst vastberaden: ''De voorbereiding was niet ideaal, maar...'

9 september om 09:31

Wout Weghorst is vastberaden om een basisplaats af te dwingen bij het Nederlands elftal. De spits was als invaller belangrijk met een doelpunt tegen Bosnië en Herzegovina (5-2), ondanks dat hij geen ideale voorbereiding achter de rug heeft.

"Ik ben heel blij met mijn doelpuntje", laat Weghorst optekenen door De Telegraaf. De Oranje-international werd klaargestoomd voor een invalbeurt toen Bosnië en Herzegovina terugkwam tot 3-2. "Toen hadden we wel even een mindere fase. De 4-2 was wel een opluchting. De tweede helft creëerden we veel kansen. Dan moet je jezelf daarin belonen, afstand nemen en dan is het klaar. We moeten kritisch kijken naar de twee tegengoals."

Weghorst heeft vooralsnog weinig speelminuten in de benen, omdat hij lang heeft moeten wachten op zijn transfer naar Ajax. "De voorbereiding was niet ideaal. Normaal maak je minuten en speel je eerder een volledige wedstrijd", legt de spits uit. Weghorst behoorde bij Burnley nog wel tot de wedstrijdselectie, trainde alles mee en mocht twee keer invallen. "Dat is natuurlijk anders dan dat je negentig minuten speelt. Maar ik ben fit. Als je me zegt dat ik morgen negentig minuten moet spelen, dan doe ik dat."