Weghorst gefrustreerd: 'Wordt wat bij Ajax'

'Bij Ajax weten ze gelijk wat ze staat te wachten met het aantrekken van Weghorst'

9 september om 08:38

Wout Weghorst kan zich moeilijk neerleggen bij een rol als pinchhitter. Dat is het oordeel van Valentijn Driessen, nadat de 32-jarige spits gefrustreerd was door kleine overtredingen van broers Jurriën en Quinten Timber tijdens de training van Oranje.

'Het is van alle tijden: gefrustreerde spelers die van de training worden gestuurd of kwaad weglopen. Niets om heisa over te maken, maar als het bij het Nederlands elftal gebeurt, voor het oog van de camera en Wout Weghorst is erbij betrokken, dan wordt het plots een serieus dingetje en liggen speculaties op de loer', begint Driessen zijn column in De Telegraaf.

Weghorst had er zondag even genoeg van na een tikje van Jurriën en een duw van Quinten. Veertien uur eerder zag Driessen hem ook al boos weglopen uit de mixed-zone, omdat hij weer eens was gevraagd naar zijn rol als supersub. 'Op de bank met rugnummer 9 – Zirkzee heeft 10 en Brobbey 19 – kan Weghorst zich met zijn sportbeleving moeilijk neerleggen bij een rol op het tweede plan, getuige het akkefietje op het trainingsveld.'

Ajax is alvast gewaarschuwd. 'Bij Ajax weten ze gelijk wat ze staat te wachten met het aantrekken van Weghorst. Dat gaat nog wat worden met de twee internationals Weghorst en Brobbey, die elkaars directe concurrenten zijn voor de spitspositie. Waarbij Brobbey vooralsnog een streepje voor heeft als degene met de oudste rechten', aldus Driessen.