PEC ziet sterspeler Namli toch terugkeren

Transfervrije optie minder voor Ajax: PEC Zwolle slaat grote slag

9 september om 08:20

Younes Namli keert toch weer terug bij PEC Zwolle. De Overijsselse club hintte maandagochtend op transfernieuws en volgens De Stentor gaat de hoop van de fans inderdaad in vervulling: de dertigjarige Deen sluit weer aan bij de selectie van Johnny Jansen.

Namli besloot eind vorig seizoen om zijn aflopende contract bij PEC niet te verlengen. De spelmaker hoopte op een stap hogerop en sprak onder meer met Ajax. De Amsterdammers gingen echter niet met hem in zee. Ondanks de personele problemen op de Ajax-vleugels lijkt dat standpunt de afgelopen dagen niet veranderd.

Toch werd een snelle terugkeer in Zwolle lang als onmogelijk geacht door de ambities van Namli. Zelfs vorige week hield technisch manager Gerry Hamstra nog geen rekening met de buitenspeler. "We hebben echt wel pogingen gedaan deze transferperiode. Hij is daarin ook duidelijk geweest. Ik heb hem als mens heel hoog zitten, buiten dat hij heel goed kan voetballen. Hij is en blijft welkom." De hoop van de Zwolse fans komt nu alsnog uit. Namli gaat weer aan de slag bij de Blauwvingers.

Namli speelde in totaal al drie seizoenen bij PEC. Van 2017 tot 2019 en afgelopen seizoen. Daarin was hij van grote waarde met vier goals en acht assists. Bovendien behoorde hij tot de spelers in de Eredivisie die de meeste kansen creëerden.

PEC kan Namli goed gebruiken. De ploeg van Jansen begon het seizoen met nederlagen tegen FC Utrecht (1-0), Feyenoord (1-5) en NEC (1-0). Ruim een week geleden werd Heracles Almelo (3-0) wel ruim verslagen.