Baas als linksbuiten bij Ajax: 'Achterin beste positie'e

Ajax zoekt linksbuiten: 'Centrale verdediger is wel mijn beste positie'

9 september om 07:17

Youri Baas ziet zichzelf niet meteen als linksbuiten bij Ajax, hoewel de club op die positie met personele problemen kampt. Het 21-jarige talent richt zich op de positie van centrale verdediger.

"Ik denk wel dat dit mijn beste positie is. Al kan ik nog goed als back uit de voeten", stelt Baas in het Algemeen Dagblad. Vorig seizoen speelde hij bij NEC nog regelmatig als linksbuiten. Juist op die plek heeft Ajax weinig smaken over na het mislopen van Kamaldeen Sulemana als vervanger van Steven Bergwijn. "Ik was meer een linksbuiten die tegen sterke tegenstanders hielp behoudend te spelen. Maar als de trainer vraagt of ik op die plek wil staan, ga ik het doen."

Desondanks richt Baas zich vooral op zijn ontwikkeling in het hart van de defensie. "Voor een centrale verdediger moet ik nog beter koppen. Nog meer ondervinden ook", stelt het jeugdproduct, die in de eerste weken van het seizoen een duo vormde met Josip Sutalo. Baas hoopt dat Ajax stappen kan blijven zetten. "Wat ik wil bereiken, is dat we ons blijven ontwikkelen en de mensen zo vermaken dat ze met plezier naar het stadion gaan. Dat zal dan op de ranglijst ook zichtbaar worden. Ik denk dat er best mooie dingen mogelijk zijn."