Van der Vaart over Weghorst: 'Als Memphis dit deed, hadden we anders gepraat'

'Als Memphis had gedaan wat Weghorst deed, hadden we heel anders gepraat'

9 september om 00:15
Laatste update: 9 september om 00:18

Theo Janssen en Rafael van der Vaart zijn het erover eens dat het incident rond Wout Weghorst op de training van het Nederlands elftal niet zo veel voorstelt, zo spreken de analisten uit bij Studio Voetbal. Van der Vaart denkt echter dat er anders over het incident zou worden gepraat als het niet Weghorst, maar Memphis Depay betrof.

"We moeten het niet te groot maken, dit stelt niet zoveel voor", stelt Theo Janssen. "Dit gebeurt vaker met partijtjes of positiespelletjes en hij reageert er op een bepaalde manier op en had er niet over door moeten gaan, maar we moeten het ook niet groter maken."

"Ik vind het een gedoe, laat ik het daarop houden", voegt Van der Vaart toe. "Een speler die het maximale uit zijn loopbaan haalt. Een geweldige gozer, als hij erin komt gebeurt er altijd wat, maar als Memphis dit gedaan had, dan hadden we heel anders gepraat."

Op de vraag of men er in dat geval een 'heel thema' van zou maken, reageert Van der Vaart bevestigend. "Ja, iedereen. Nu accepteren we het. En ik vind ook dat er niks aan de hand is hoor, maar dat geldt ook voor anderen, dat het niks is. Noa Lang die iets omschopt, bijvoorbeeld."