Verbazing bij Studio Voetbal om lichtshow bij Oranje

Van der Vaart stellig: 'Ik vind het helemaal niks'

9 september om 07:10
Laatste update: 9 september om 07:10

Aan tafel bij Studio Voetbal heerst er ergernis over de harde muziek en lichtshow voorafgaand aan het duel tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina. Volgens vrijwel alle tafelgasten hoort dit niet bij het voetbal.

Rafael van der Vaart was als analist aanwezig in het Philips Stadion en vond dat de muziek tijdens de lichtshow veel te hard stond. "Ik vind het helemaal niks en het slaat nergens op. Wij hebben oortjes in en we konden elkaar niet eens verstaan." Commentator Arman Avsaroglu sluit zich aan bij de analist. "Ik zit bij de Eredivisie-wedstrijden en dan heb ik ook het idee dat het iedere week erger wordt."

Alle Oranje-fans in het stadion kregen een lichtgevend armbandje, geprogrammeerd voor de lichtshow. Presentator Gert van 't Hof  zag dat deze bandjes het veld opgegooid werden en zette vraagtekens over de duurzaamheid van de plastic armbanden. De NOS deed daarom navraag bij de KNVB. "Dat er gegooid wordt, is niet te voorkomen. Ook tegen Duitsland zullen de bandjes uitgedeeld worden. En in het kader van de duurzaamheid moeten de armbandjes weer ingeleverd worden", luidt de reactie van de voetbalbond.

Tot slot ziet Theo Janssen het ook niet zitten in de lichtshow en bandjes. "Je ziet het in de muziek veel. Bij Coldplay delen ze die dingen ook uit. Je gaat naar het voetbal voor het voetbal, niet voor een lichtshow of muziek. Dus alles voor en na zo’n wedstrijd hoeft van mij allemaal niet."