Van Gelder looft 'stille kracht' van Oranje

Van Gelder looft 'stille kracht' van Oranje: 'Hij bepaalt het tempo'

8 september om 23:27

Jack van Gelder keek zaterdag met veel plezier naar de 5-2 overwinning van Nederland op Bosnië & Herzegovina, waar met name Jerdy Schouten de voormalig commentator kon bekoren. Bij De Oranjezondag noemt Van Gelder de PSV'er 'stille kracht' van het Nederlands elftal.

Van Gelder keek zijn ogen uit tijdens de zege van Oranje, zo geeft hij aan. "Ik heb genoten van een ontzettend frivool, speels, leuk, ontzettend aanvallend en door de middenas spelend Nederlands elftal. Met prachtige aanvallen, prachtige goals, goede acties, dus ik heb er echt enorm van genoten. Dat het nog spannend wordt, komt door de fouten bij de twee tegengoals."

Vooral Schouten kan op lof rekenen van Van Gelder. "Wat ik een absolute ontdekking vind, maar dat was bij het EK ook al, is Jerdy Schouten. Dat is de stille kracht van dit elftal. Hij bepaalt het tempo in de wedstrijd, hij heeft een fantastische passing en overzicht. Ik heb echt ouderwets genoten", aldus Van Gelder over de middenvelder van PSV, die zich op het EK heeft opgewerkt tot basisspeler van Oranje.