Van der Maarel krijgt eigen vak in de Galgenwaard

Van der Maarel krijgt een verrassing van FC Utrecht voorafgaand aan afscheidsduel

8 september om 19:13
Laatste update: 8 september om 19:31

Mark van der Maarel heeft een eigen vak gekregen in de Galgenwaard. Het FC Utrecht-icoon speelde zondagmiddag zijn afscheidswedstrijd in het stadion.

Van der Maarel nam op perfecte wijze afscheid van de fans. De oud-prof  scoorde de winnende goal en kreeg daarna een publiekwissel. Van der Maarel had tijdens zijn carrière niet bepaald een neusje voor de goal. In 401 officiële wedstrijden die hij voor FC Utrecht speelde, scoorde hij twaalf keer. Voorafgaand kreeg Van der Maarel als verrassing te horen dat hij vereeuwigd is in de Galgenwaard.

Voor zijn afscheidswedstrijd stelde hij twee teams samen met oud-ploeggenoten uit zijn tijd bij Utrecht. Hij begon zelf in Team 1, hier vonden Ruud Boymans en Urby Emanuelson het net. Daarna wisselde Van der Maarel van team en maakte hij de dag perfect af door zelf een doelpunt te maken.

Een hele lijst aan clubiconen waren aanwezig voor het duel. Onder anderen Willem Janssen, Cedric van der Gun en Édouard Duplan en Jacob Mulenga waren van de partij. Erik ten Hag was een van de coaches tijdens de wedstrijd van Van der Maarel, die in totaal vijftien seizoenen bij FC Utrecht speelde.