De Ligt openhartig over EK: ‘Vooral mentaal is het moeilijk’

De Ligt openhartig: 'Heeft af en toe door mijn hoofd gespookt'

8 september om 18:41

Matthijs de Ligt heeft het tijdens het EK in Duitsland afgelopen zomer erg lastig gehad met zijn plek op de reservebank. De 25-jarige verdediger vertelt hier openhartig over na het duel met Bosnië en Herzegovina (5-2).

"Het was alweer een tijdje geleden", begint De Ligt tegenover SBS6 over het feit dat hij weer negentig minuten voor Oranje heeft gespeeld. "Ik heb er wel van genoten. Het was fijn om weer te starten."

Daarna gaat de mandekker in op het feit dat hij geen basisklant was tijdens het EK. "Voor het team was het geweldig en ik heb ook geprobeerd om de beste teamgenoot te zijn. Maar individueel is het gewoon lastig als je geen minuten maakt. In mijn vakantie heeft dat wel af en toe door mijn hoofd gespookt. Het kan zwaar zijn als je niet speelt. Ik heb het wel kunnen verwerken en ben erg blij dat ik er weer bijzit en mocht starten."

Volgens De Ligt is het vooral geestelijk intens voor hem geweest. "Vooral mentaal is het moeilijk. Fysiek gaat het wel, maar met alle druk, media en randzaken die erbij komen kijken is het wel moeilijk. Maar ik denk dat dit voor iedereen lastig is, of je nu wel of niet speelt."