Driessen over De Ligt

Driessen: 'Gaat niet gebeuren, hij heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen'

8 september om 15:59
Laatste update: 8 september om 16:10

Matthijs de Ligt gaat zijn basisplaats bij Oranje snel weer kwijtraken. Dat denkt De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen. Dat heeft alles te maken met de moordende concurrentie en zijn optreden tegen Bosnië & Herzegovina.

Oranje kreeg in het met 5-2 gewonnen duel met Bosnië twee doelpunten tegen. De Ligt ging bij allebei de goals niet vrijuit. Driessen denkt niet dat de verdediger van Manchester United zijn basisplaats behoudt. "Stefan de Vrij was op het EK de nummer één naast Virgil van Dijk", steekt Driessen van wal bij De Telegraaf. "Die is nu geblesseerd en heeft het ook uitstekend gedaan. Hij zat ook in de voorselectie. Dus die gaat gewoon mee het traject in richting het WK 2026."

De Ligt kreeg in het spelersrapport van VoetbalPrimeur als énige een onvoldoende voor zijn optreden tegen Bosnië. Ook Driessen is allesbehalve onder de indruk van de wedstrijd van de stopper. "Hij heeft zichzelf ook een hele slechte dienst bewezen", aldus de journalist, die weet dat de bondscoach zijn opties overweegt. "Koeman zei ook al dat hij overweegt om Van Dijk rechts te zetten en Micky van de Ven op links. Dat gaat nu niet omdat Van de Ven geblesseerd is. We hebben ook Jurriën Timber nog, die terug is gekeerd bij Arsenal. Die speelde bij Ajax altijd centraal."

Al die concurrentie in combinatie met het optreden van De Ligt heeft negatieve gevolgen voor de verdediger volgens Driessen. "Ik denk dat De Ligt op de bank gaat belanden. Hij zal achteraan aan moeten sluiten."