Kraay over Bergwijn en Koeman

Bergwijn en Koeman zitten fout in Oranje-soap: 'Dat had hij wel moeten doen'

8 september om 13:20
Laatste update: 8 september om 13:33

Hans Kraay junior vindt dat Steven Bergwijn en Ronald Koeman beter om hadden kunnen gaan met de situatie die er is ontstaan tussen hen. De aanvaller maakte een overstap naar Al-Ittihad, waardoor de bondscoach besloot hem in de toekomst niet meer op te roepen voor Oranje.

Bergwijn moest via de persconferentie vernemen dat zijn transfer van Ajax naar Saudi-Arabië gevolgen heeft voor zijn kansen bij Oranje. Koeman maakte duidelijk dat het verhaal van de aanvaller bij het Nederlands elftal stopt. Beide partijen hadden geen contact met elkaar voor de bliksemtransfer. "Ze hadden het allebei beter kunnen doen", steekt Kraay jr. van wal bij ESPN. "Dit was een last 25 minute-transfer."

Volgens Kraay had het heel anders kunnen lopen als er geen sprake was van een bliksemtransfer. "Als Al-Ittihad twee weken geleden al interesse had, dan had ik het niet gek gevonden als Bergwijn gewoon naar Koeman had gebeld. Trainer, ik kan misschien naar de zandbak… Dan voelt Koeman zich gevleid en had hij kunnen zeggen: je bent voorlopig niet in beeld bij ons, maar als je ze er vanuit alle hoeken en standen erin jast, dan weer wel. Heel veel succes jongen. Dan hadden we dit helemaal niet gehad."

Bergwijn zat sowieso niet bij de selectie van Oranje, net als bijvoorbeeld Ian Maatsen. Beide spelers kregen, ondanks dat ze wekenlang op het EK met elkaar zijn geweest, geen belletje van de bondscoach. "Dat hij wel moeten doen. Bellen naar degenen die er een hele lange tijd bij hebben gezeten. Los van Al-Ittihad of niet. Hij had even kunnen bellen: Steven, eventjes niet."

Na de boodschap van Koeman op de persconferentie besloot Bergwijn zich niet meer beschikbaar te stellen voor Oranje zolang Koeman de bondscoach is.