Carsley over Toney en Koeman over Bergwijn

Voorbeeld Koeman doet niet volgen: 'Interessant om in Saudi-Arabië te gaan kijken'

8 september om 14:49

Lee Carsley gaat zich verdiepen in de Saudische competitie. De interim-bondscoach van Engeland sluit de deur voor Ivan Toney niet na zijn transfer naar Al-Ahli. Daarmee kiest de oefenmeester een ander pad dan Ronald Koeman met Steven Bergwijn.

Koeman liet op de persconferentie in aanloop naar het duel tussen Oranje en Bosnië & Herzegovina weten dat de deur voor Bergwijn bij het Nederlands elftal gesloten is. Dat heeft alles te maken met zijn transfer naar Al-Ittihad. Koeman vindt dat de aanvaller met zijn stap niet voor het sportieve aspect gekozen heeft.

Toney maakte de overstap van Brentford naar Al-Ahli, maar Carsley staat er duidelijk anders in dan Koeman. "Ik heb daar over nagedacht", aldus de interim-bondscoach. "Als interim-bondscoach kun je sowieso al niemand uitsluiten, denk ik. Maar ik vind het ook interessant om eens te gaan kijken naar Ivan en het niveau daar."

"Ik ken de competitie niet goed, maar ben benieuwd naar het tempo daar", vervolgt Carsley op een persmoment. "We kunnen die wedstrijden zien, dus ik zal zijn ontwikkelingen nauwgezet volgen. Ik zal ook eens een wedstrijd van hem in het echt bezoeken, want op video krijg je niet alles even goed mee. Dus hij is zeker niet uitgesloten van de Engelse selectie."

De spits zit niet bij de selectie van Engeland deze interlandperiode. De 28-jarige Toney speelde in totaal zes interlands. Dit seizoen kwam hij nog geen minuut in actie.