Frimpong haakt af bij Oranje

Optie minder tegen Duitsland: Frimpong haakt af bij Oranje

8 september om 11:52
Laatste update: 8 september om 11:58

Bondscoach Ronald Koeman kan in het Nations League-duel met Duitsland geen beroep doen op Jeremie Frimpong. De vleugelverdediger van Bayer Leverkusen heeft de selectie van Oranje verlaten in verband met privé-omstandigheden, maakt de KNVB bekend.

Koeman roept geen vervanger op voor Frimpong. Daardoor bestaat de selectie van Nederland nu nog uit 22 spelers. De 23-jarige Frimpong kwam zaterdag niet van de bank in het duel met Bosnië en Herzegovina (5-2). Denzel Dumfries kreeg de voorkeur op rechtsback en maakte na 67 minuten plaats voor Lutsharel Geertruida. Ook Jurriën Timber kan nog op die positie uit de voeten.

Tijdens het EK maakte Frimpong zijn meeste minuten overigens als rechtsbuiten. Alleen tegen Frankrijk stond hij in de basis, tegen Polen en Turkije viel hij in de slotfase in. Bij Leverkusen is Frimpong, die Ghanese ouders heeft, in Amsterdam werd geboren en in Engeland opgroeide, wel een vaste waarde. Hij was in de eerste twee Bundesliga-duels van dit seizoen één keer trefzeker.