Gebroeders Timber eindelijk samen in Oranje

'Emotioneel' moment bij Oranje: 'Dat maakte ons extra trots'

8 september om 10:05

Jurriën en Quinten Timber beleefden zaterdagavond een mooi moment in het Philips Stadion. Tijdens het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina (5-2) kwamen ze allebei als invaller binnen de lijnen en hiermee gingen ze de geschiedenisboeken in als de derde tweeling in het Nederlands elftal.

Of ze er vroeger van droomden om samen te spelen in Oranje? "Dat klinkt heel mooi, maar dat hebben we niet gedaan", vertelt Quinten na afloop bij de NOS. "Je kijkt natuurlijk naar de wedstrijden van het Nederlands elftal. Nu sta je er zelf, maar het is niet per se dat we er samen op zolder over spraken."

Na Willy en René van de Kerkhof en Frank en Ronald de Boer stond er voor de derde keer in de historie een tweeling tegelijkertijd op het veld bij Oranje. "Dat is een familiesprookje en een voetbalsprookje", aldus Jurriën. "Je probeert te focussen, maar ook te genieten en dat hebben we gedaan. Als je jong bent, voelt het ver weg. Natuurlijk speel je op het hoogste niveau, maar er worden maar 23 spelers opgeroepen. Dan is het speciaal en ook niet vanzelfsprekend dat je daar als tweeling staat. Het kwam steeds dichterbij, nu is het eindelijk gebeurd."

Vervolgens geeft Quinten aan dat ze allebei een mooi moment hadden met de familie na afloop. "Een besefmomentje. Je weet dat je met je broertje op het veld staat, maar toen ik erin kwam stond het 3-2. De focus was nodig, maar ik heb vooral ook genoten", legt hij uit. "Ik denk dat het bij ons beiden later pas binnenkomt dat we hier voor het eerst samen hebben gestaan. De familie was emotioneel, dat maakte ons extra trots."