Koeman over elf Oranje-afwezigen

Koeman looft Oranje-nieuweling: 'Met hem kun je sneller tot kansen komen'

7 september om 21:07

Ronald Koeman is nieuwsgierig naar de nieuwe samenstelling van het Nederlands elftal. Dat vertelt de bondscoach voorafgaand aan het duel met Bosnië en Herzegovina tegenover de NOS. Oranje telt maar liefst elf afwezigen deze interlandperiode.

"De dynamiek is anders. Deze week is nieuw, zo voelt het ook, omdat je er een aantal andere jongens bij hebt", begint Koeman over de nieuwe samenstelling. "Je hebt te maken met verschillende redenen dat spelers er niet bij zijn. Maar dat is ook wel weer het leuke ervan en het nieuwsgierige ervan. Je bent altijd nieuwsgierig, omdat het voelt als een nieuwe start na het EK", vervolgt de bondscoach.

"Een aantal andere spelers krijgen de kans. Dan ben je benieuwd hoe dat samen is. Je wil dingen terugzien, hoe moeilijk dat ook is in de korte week dat we samen zijn. Daar ben je nieuwsgierig naar." Deze interlandperiode zijn onder andere Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Micky van de Ven, Stefan de Vrij en Memphis Depay er niet bij.

Een van de nieuwelingen bij Oranje deze periode is Ryan Gravenberch. De middenvelder verkeert in uitstekende vorm bij Liverpool onder Arne Slot. "Ryan is wel een type speler die ook een man kan uitspelen, die een versnelling aan de bal heeft. Hoe meer spelers je hebt die een man kunnen uitspelen, hoe sneller je tot kansen kunt komen", besluit Koeman.