Van Hooijdonk steunt Memphis

'Als hij daar meer dan twintig doelpunten maakt, wordt hij gewoon weer opgeroepen'

7 september om 20:48

Pierre van Hooijdonk springt op de bres voor Memphis Depay, die waarschijnlijk een transfer gaat maken naar het Braziliaanse Corinthians. De analist laat bij de voorbeschouwing op de NOS weten dat hij de stap van Memphis begrijpt.

"Ik vind het een prima stap", begint Van Hooijdonk over de aanstaande transfer. "Het feit dat wij hier in Nederland niets of nauwelijks iets weten van de Braziliaanse competitie, heeft niets te maken met de hele stap. Dan moeten we onszelf gaan informeren naar wat voor niveau het daar is. Ik vind dat je echt moet wachten met je oordeel", vervolgt de 46-voudig Oranje-international.

Mede-analist Rafael van der Vaart reageert op Van Hooijdonk. "Je raakt uit beeld. Het is hetzelfde als bij Jeffrey Gouweleeuw, die speelt al jarenlang heel erg goed bij Augsburg, maar niemand kijkt naar Augsburg." Van der Vaart snapt de keuze van Memphis ook. "Saoedi-Arabië is puur voor het geld, maar Brazilië is echt een avontuur en een uitdaging."

"Het voordeel van Memphis is dat hij spits is", gaat Van Hooijdonk verder. "Op het moment dat hij doelpunten maakt, krijgen we dat allemaal te horen, ook al zet niemand hem spelen. Als hij daar meer dan twintig doelpunten maakt, wordt hij echt gewoon weer opgeroepen", aldus Van Hooijdonk.