Memphis-mania in Brazilië

Memphis-mania in Brazilië: 'Gekkenhuis, hij is het grootste gespreksonderwerp'

7 september om 17:10

De waarschijnlijke transfer van Memphis Depay naar Corinthians houdt Brazilië in zijn greep. Francisco De Laurentiis, verslaggever voor de Braziliaanse tak van ESPN, legt tegenover zijn Nederlandse collega's uit wat het nieuws losmaakt in Zuid-Amerika.

Naar verluidt scheidt alleen een medische keuring Memphis nog van Corinthians. De dertigjarige aanvaller zou al persoonlijk akkoord zijn met de nummer zeventien van Brazilië. In de interlandperiode domineert niet de nationale ploeg, maar de Nederlander de headlines van de sportkranten. "Als je nu ESPN Brazilië kijkt, hebben we het over Memphis Depay. Als je switcht naar een van onze concurrenten, hebben ze het over Memphis Depay...

"Op Instagram heeft iedereen het over Memphis Depay", gaat De Laurentiis verder. "Het is hier het grootste gespreksonderwerp. Onder journalisten, Corinthians-fans en ook voor andere fans." Volgens de journalist is het 'gekkenhuis' in Brazilië. "In Brazilië houden we van 'Football Manager-transfers', wanneer buitenlandse spelers in Brazilië komen spelen. De laatste jaren hebben we er veel van gehad. Zoals Luis Suárez naar Grêmio en James Rodríguez naar São Paolo. Nu Memphis Depay. Brazilianen houden van dat soort transfers. Hij is een bekende naam hier. Niet zoals Robin van Persie of Arjen Robben, maar Memphis Depay is hier wel bekend."

De stap roept wel vragen op. Corinthians is in verval en de schulden zijn groot. "Ze blijven maar geld uitgeven. Het is gek. Als je dan iemand als Memphis veel salaris betaalt, zorgt dat voor vragen. Hoe kan je hem betalen zonder geld?"