Tah over 'bizarre' zomer en geen transfer naar Bayern

Geen move naar Bayern München door ruzie: 'Het was een bizarre zomer'

7 september om 17:28

Jonathan Tah erkent een 'bizarre' zomer achter de rug te hebben. De 28-jarige verdediger van Bayer Leverkusen was hard op weg naar Bayern München, maar door die transfer ging om een vreemde reden een streep.

Tah werd afgelopen seizoen met Leverkusen landskampioen én winnaar van de Europa League. De Duitser heeft nog een contract tot medio 2025, waardoor de clubleiding van Die Werkself hem de keuze gaf: verlengen of vertrekken. Tah koos voor het laatste. "Het was een bizarre zomer", laat hij optekenen door de Süddeutsche Zeitung.

"Normaal lukt het me wel om alle geruchten te negeren, maar in dit geval had ik geen schijn van kans", stelt Tah. "Ik heb de club laten weten dat ik niet wil verlengen. Ik was klaar voor een nieuwe uitdaging, maar de clubs moeten er ook nog uitkomen." Een ruzie tussen Leverkusen-directeur Fernando Carro en Max Eberl, technisch directeur van Bayern, hield een transfer tegen.

Carro weigerde met Eberl te onderhandelen, terwijl Tah er al persoonlijk uit was met Der Rekordmeister. "Ik ga zeker niet met mijn vinger wijzen naar de clubs waar ik alles aan te danken heb. Ik waardeer het dat ze van gedachten zijn veranderd en dat ze het belangrijk vinden dat ik blijf", aldus de verdediger.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!