Barcelona wil Tah van Leverkusen kopen

'Barça wil Bayern-deal kapen en legt twintig miljoen neer bij Leverkusen'

28 augustus om 16:23

FC Barcelona doet een poging om Jonathan Tah los te weken bij Bayer Leverkusen, meldt Mundo Deportivo. De 28-jarige verdediger was eerder deze window zeer dicht bij een stap naar Bayern München.

Bayern werd in juni al concreet voor Tah en bereikte zelfs een persoonlijk akkoord met de Duitser. Van een volledig akkoord kwam het tot op de dag van vandaag niet, omdat Leverkusen het bod van Bayern niet goed genoeg bevond. Der Rekordmeister zou nog altijd hopen op een deal met Leverkusen, maar er is een kaper op de kust.

Naar verluidt heeft Barcelona een bod van twintig miljoen euro uitgebracht op Tah, die in zijn laatste contractjaar zit. De Catalanen zoeken een rechtercentrale verdediger, nu Andreas Christensen voorlopig in de lappenmand zit en Eric García waarschijnlijk nog vertrekt. Tah zou welwillend tegenover een stap naar Barça staan. Bij Barcelona kan hij herenigd worden met Hansi Flick, met wie hij al samenwerkte bij de Duitse nationale ploeg.

Barça weet dat Leverkusen een bedrag rond de dertig miljoen euro verlangt voor Tah. Toch vertrouwt de Spaanse grootmacht erop dat een akkoord met Die Werkself bereikt kan worden. Barcelona vermoedt dat Leverkusen diens speler niet aan een directe concurrent - Bayern - wil verkopen, ook niet als ze daar meer geld voor krijgen. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!