Derksen over Koeman en Bergwijn

Derksen kiest kant in Bergwijn-discussie: 'De bondscoach is gepikeerd'

7 september om 15:50

Johan Derksen springt op de bres voor Ronald Koeman. De bondscoach van Oranje krijgt kritiek, omdat hij Steven Bergwijn niet heeft gebeld om mede te delen dat de aanvaller na diens transfer niet meer in aanmerking komt voor het Nederlands elftal. Derksen vindt dat juist Bergwijn in de telefoon had moeten klimmen.

Op de persconferentie van Oranje maakte Koeman kenbaar dat Bergwijn, die Ajax verruilde voor Al Ittihad, in principe niet meer hoeft te rekenen op een oproep. De keuzeheer wordt in de media verweten dat hij dat Bergwijn persoonlijk had kunnen toelichten. "Deze jongen heeft met deze transfer aangegeven dat hij het topvoetbal voor eens en altijd heeft opgegeven", begint Derksen bij Vandaag Inside over Bergwijn.

"Internationals realiseren zich: als ik niet in een topcompetitie speel, dan kom ik niet in aanmerking voor Oranje", gaat hij verder. "Er zijn dan spelers die de bondscoach bellen: wat denkt u ervan als ik naar die club en die competitie ga? Koeman leest in de krant dat hij naar de woestijn gaat en denkt: einde carrière."

Hélène Hendriks stelt dat Bergwijn niet eens de kans heeft gekregen om Koeman te bellen, aangezien de deal pas op Deadline Day beklonken werd. "Het komt niet uit de lucht vallen", countert Derksen. "Hij had zich moeten realiseren: ik moet eventjes de bondscoach vragen of ik niet mijn carrière bij Oranje opblaas." Volgens Derksen baalt Koeman van de gang van zaken. "Ik denk dat de bondscoach gepikeerd is dat een van zijn basisspelers buiten hem om naar een competitie gaat waar hij hem niet meer kan selecteren."