Eredivisie wil Klassieker-scenario voorkomen voor Ajax en Utrecht

Eredivisie wil Klassieker-scenario voorkomen voor Ajax en Utrecht: 'Op aandringen'

7 september om 13:37

Eredivisie-directeur Jan de Jong gaat 'erop aandringen' dat de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht volgende week zondag gewoon afgewerkt gaat worden, ondanks de aangekondigde politiestaking. Maandag vindt er nieuw overleg plaats tussen de betrokken partijen.

Vorige week ging er door politiestakingen al een streep door De Klassieker. Nu wordt er ook actie gevoerd tijdens het treffen tussen Ajax en Utrecht. Er zullen rondom die wedstrijd geen agenten actief zijn, waardoor het zeer de vraag is of het duel doorgang kan vinden. Maandag vindt daarover nieuw overleg plaats, meldt ESPN. De gemeente Amsterdam gaat dan weer met de betrokken partijen om de tafel.

De Jong wil in ieder geval voorkomen dat ook Ajax - FC Utrecht afgelast wordt. "Wij zullen er bij de gemeente Amsterdam op aandringen dat deze wedstrijd gewoon veilig doorgang kan vinden zonder politie", zo laat de directeur van de Eredivisie CV weten.

Eerder dit seizoen konden de duels NAC Breda - Ajax en FC Twente - Sparta Rotterdam ook gewoon doorgang vinden zonder politie-inzet. Het treffen tussen Ajax en Utrecht staat echter te boek als een risicoduel.