Bondscoach Bosnië schuift Nederlands elftal in favorietenrol

Bosnië schuift Oranje favorietenrol toe: 'Maar de favoriet wint niet altijd'

7 september om 13:32

Sergej Barbarez, de bondscoach van , heeft het Nederlands elftal in de favorietenrol geschoven in aanloop naar het Nations League-treffen. De 52-jarige Bosniër stelt dat Oranje een selectie heeft met veel kwaliteit, maar ziet wel kansen voor zijn ploeg. 

"We zijn goed voorbereid. Na de wedstrijden van Nederland op het EK hebben we een plan", begint Barbarez op de persconferentie in aanloop naar het Nations League-duel met Oranje. "We hebben een idee hoe we het hen lastig kunnen maken. Natuurlijk stonden ze in de halve finale van het EK en hebben ze veel kwaliteit, maar wat ik zag op de training stemt me positief."

"We beginnen een nieuwe cyclus", gaat de bondscoach verder. "Het belangrijkste is dat we alles geven. We zijn nu niet de favoriet, maar de favoriet wint niet altijd", stelt hij.

Nederland en Bosnië staan zaterdagavond om 20.45 uur tegenover elkaar in Eindhoven. De uitploeg moet het in het duel met Oranje in ieder geval stellen zonder één belangrijke kracht. "We hebben er alles aan gedaan om Sead Kolasinac fit te krijgen, maar het gaat gewoon niet werken met zijn blessure", onthult Barbarez.