Verweij gaat in op discussie over Bergwijn

'Je denkt toch niet dat Frenkie dan nooit meer in beeld zou komen voor Oranje?'

6 september om 19:36
Laatste update: 6 september om 19:58

Mike Verweij kan weinig begrip opbrengen voor de handelswijze van Ronald Koeman omtrent de situatie van Steven Bergwijn. Laatstgenoemde is vertrokken naar Saudi-Arabië en hoeft hierdoor niet meer te rekenen op een oproep voor het Nederlands elftal.

De situatie van Bergwijn en de manier waarop Koeman hiermee omgaat, zorgt voor veel discussie. "Het is Koemans goed recht om hem af te schrijven en ik kan me er ook wel iets van voorstellen als je naar Saudi-Arabië gaat, maar het was een kwestie van één telefoontje", aldus Verweij in de podcast van De Telegraaf

"Hij had ook gewoon kunnen zeggen: Steven, als je die kant op gaat, wordt de kans dat je geselecteerd wordt heel klein. Laat maar aan mij zien hoe fit je bent, dat je geweldig presteert daar in Saudi-Arabië en dan staat de deur op een kier. Dan was hij heel duidelijk geweest en wist Bergwijn meteen waar hij aan toe was", gaat Verweij verder. "Dan had je wel met respect naar hem toe gehandeld. Ik denk dat één telefoontje beter was geweest in dit geval."

Verweij is van mening dat Koeman in dit geval aan het meten is met twee maten. "Bergwijn wordt sinds kort begeleid door Ali Dursun (zaakwaarnemer, red.), die begeleidt ook Frenkie de Jong", legt hij uit. "Je denkt toch niet dat als Frenkie de Jong in Saudi-Arabië was gaan voetballen, hij nooit meer in beeld zou komen voor het Nederlands elftal?"

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!