Van Hanegem verdedigt Bergwijn

Van Hanegem verdedigt Bergwijn: 'Ik word daar een beetje moe van'

6 september om 16:32

Willem van Hanegem snapt alle ophef over de transfer van Steven Bergwijn naar Al Ittihad niet zo goed. De 52-voudig international vindt dat de 26-jarige aanvaller vooral zijn eigen keuze moet maken.

Bergwijn hoeft niet meer te rekenen op een uitnodiging voor Oranje, zo maakte bondscoach Ronald Koeman meteen duidelijk. De bondscoach oordeelde dat de linksbuiten geen sportieve keuze maakt door Ajax in te ruilen voor de Saudische club. "Boek dicht voor Oranje? Hij kan nu zo veel boeken kopen als hij zelf wil", grapt Van Hanegem in de Willem & Wessel Podcast.

Zelf sloeg Bergwijn al hard terug naar Koeman, die zijn geloofwaardigheid op het spel zou zetten. "Ik word er een beetje moe van dat anderen moeten beslissen over zijn toekomst", meent Van Hanegem. "Ik ben niet van het geld, maar ik ga niet zeggen: hij moet daar niet naartoe gaan. Het is iemand zijn eigen keuze. Ik heb toch ook nooit gezegd dat Georginio Wijnaldum daar niet heen mocht? Iedereen moet het zelf uitzoeken."

Bergwijn maakte op Deadline Day de overstap naar Al Ittihad. Ajax ontving 21 miljoen euro, maar wist beoogd vervanger Kamaldeen Sulemana niet op tijd in te schrijven. Daardoor is Mika Godts nu de enige linksbuiten in de selectie van Francesco Farioli.