Van Hanegem enthousiast over Feyenoorder Hwang

Van Hanegem zeer enthousiast: 'Dat is een goede aankoop van Feyenoord, serieus'

6 september om 15:52

Willem van Hanegem wordt enthousiast van de nieuwe Feyenoord-aanwinst In-beom Hwang. Het clubicoon geeft hoog op van de kwaliteiten van de 27-jarige middenvelder.

"Dat moet een heel goede speler zijn", deelt Van Hanegem zijn eerste gedachte in de Willem & Wessel Podcast. De Kromme zag hem donderdag meteen in actie tijdens het WK-kwalificatieduel van Zuid-Korea met Palestina. Hwang stond in de basis en werd pas kort voor tijd gewisseld. "Je bent nieuwsgierig en dan zie je gewoon dat hij een heel goede speler is."

Hwang tekende een contract tot medio 2028 in De Kuip. Feyenoord betaalde naar verluidt zo'n 5,5 miljoen euro aan Rode Ster Belgrado. Van Hanegem is ervan overtuigd dat hij een succes wordt. "Een goede aankoop van Feyenoord, serieus. Hij is écht een mooie speler. Een intelligente speler, sterk, technisch, dat is fijn. Want hoewel er maar drie spelers weg zijn, voelde het alsof het hele elftal weg was. Voordat Hwang kwam, dacht je: als we hiermee gaan spelen, ga je weinig punten halen. Nu ben ik optimistischer."

Van Hanegem teleurgesteld in Ueda

Van Hanegem was minder onder de indruk van Ayase Ueda. De spits stond in de basis tijdens de wedstrijd van Japan tegen China. "Ze winnen 7-0, maar hij maakt geen goal. En hij krijgt wel goede kansen. Dat is geen goede zaak. Hij raakt ballen kwijt waarbij je denkt: dit kan niet waar zijn. Je blijft hopen dat hij goed is, maar nu voor het eerst denk ik: zou hij dan toch niet zo goed zijn? Daar ben ik wel teleurgesteld in."