Supportersvereniging Ajax over politiestaking tegen Utrecht

Supportersvereniging Ajax 'overvallen': 'Dat stuit ons tegen de borst'

6 september om 12:08

Supportersvereniging Ajax heeft met verbazing kennisgenomen van de nieuwe politiestaking bij een wedstrijd van de Amsterdamse club. Op zondag 15 september is er geen politie aanwezig bij het thuisduel met FC Utrecht.

De vakbonden van de politie strijden voor een beter vroegpensioen en gebruiken het voetbal als drukmiddel. Eerder dit seizoen was er al geen politie bij NAC Breda - Ajax, terwijl de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax werd uitgesteld om die reden. Dat Ajax - FC Utrecht zonder politie gespeeld gaat worden is geen zekerheid, gezien de rivaliteit tussen beide clubs.

"Wij werden vanochtend ook overvallen door het nieuws. Vooropgesteld: we hebben begrip voor het doel, maar niet voor het middel en de actie", reageert Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van Supportersvereniging Ajax, tegenover het ANP. "Wat ons betreft gaat de wedstrijd gewoon door, maar dat is aan de gemeente. Ik heb vernomen dat er koortsachtig overleg is. Wij willen gewoon met 55.000 man genieten van een leuke wedstrijd, maar kennelijk kan dat niet in dit land. En dat stuit ons tegen de borst."

Ajax heeft dit seizoen pas twee wedstrijden gespeeld - één keer werd de club vrijgesteld wegens Europese verplichtingen - terwijl de Eredivisie al vier speelrondes onderweg is. "Het doorgaan van de wedstrijd tegen FC Utrecht is van groot belang voor een normaal verloop van de competitie", benadrukt Nagtzaam. "Anders is het straks half september en dan hebben we pas twee wedstrijden gespeeld."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!