PSV-directeur: 'Van 14 naar 22 miljoen, enorme stap'

PSV wilde transferrecord niet verpulveren: 'Heeft echt impact naar buitenwereld'

6 september om 10:48

PSV zat deze zomer achter Sepp van den Berg en Ko Itakura aan als defensieve versterkingen, maar zij bleken te duur. Commercieel directeur Frans Janssen legt uit waarom de Eindhovenaren niet al te diep in de buidel wilden tasten voor de twee.

"Of de verhalen over ons budget van zo'n 25 tot 30 miljoen euro klopten? Zo hebben wij nooit gekeken. Wij weten op welke posities wij versterkingen moeten hebben en dan gaan we kijken welke speler wij het waard vinden. Dat vergeten veel mensen, maar onze duurste aankoop was Chucky (Hirving Lozano, red.). Ergens tussen de 12 en 15 miljoen euro", vertelt Janssen in De Rood Wit Podcast.

PSV wil dat transferrecord niet zomaar verpulveren. "Als wij nu opeens 20 tot 25 miljoen euro gaan betalen, dan wordt dat de nieuwe werkelijkheid. Dat heeft echt een impact naar de buitenwereld. Als wij een speler willen kopen, dan kijken we bijna altijd wat de grootste transfer ooit is geweest van die club. Want je weet dat ze er vrijwel nooit heel dik overheen gaan. Dan kun je vrij snel aftasten of je mee kunt gaan spelen. Als wij dan opeens van 14 naar 22 miljoen euro zouden gaan, dat is een enorme stap. Dan is vanaf volgend jaar iedere speler duurder voor ons", verklaart Janssen.

De regerend landskampioen schakelde zodoende door en haalde Adamo Nagalo als nieuwe centrale verdediger binnen. De Burkinees kwam voor zeven miljoen euro over van FC Nordsjaelland.