Bergwijn blikt terug op tijd bij Ajax

Bergwijn: 'Na een aantal weken merkte ik dat beloftes niet werden nagekomen'

6 september om 08:40
Laatste update: 6 september om 14:29

Steven Bergwijn denkt dat hij op het goede moment heeft besloten om Ajax te verlaten. In een interview met De Telegraaf blikt de aanvaller terug op zijn tijd in Amsterdam, die uitdraaide op een teleurstelling.

Het valt Bergwijn 'heel zwaar' om Ajax achter zich te laten. "Het is ook een dubbel gevoel. Vooral Brian Brobbey en Kenneth Taylor zal ik erg gaan missen. Maar andersom ook hoor, denk ik", aldus de 35-voudig Oranje-international. "Het is duidelijk dat het niet is geworden wat ik ervan had verwacht. Vooral het vorige seizoen was lastig, omdat het alleen maar bergafwaarts ging. Toch ben ik altijd gelukkig geweest en ging ik elke dag met plezier naar de club. Door de mensen die er werken en mijn teamgenoten hielden we het vol."

Bergwijn werd in de zomer van 2022 door Ajax voor een recordbedrag van ruim 31 miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur. Na zijn overstap naar Amsterdam zag Bergwijn spelers als Antony, Lisandro Martínez en Ryan Gravenberch vertrekken. "Na een aantal weken merkte ik dat een aantal beloftes niet werd nagekomen", blikt Bergwijn terug. "Zo zou de selectie worden versterkt, maar alle kwaliteitsspelers gingen weg. Vorig seizoen was er zelfs helemaal niemand meer over van de succesploeg uit 2021."

Ook wordt Bergwijn gevraagd naar de vele kritiek op zowel zijn spel als zijn houding. "Hoge bomen vangen veel wind. En mijn imago werkt soms ook niet mee, maar ik blijf gewoon altijd mezelf. Op een gegeven moment leek het wel een hype om alles wat verkeerd ging aan mij op te hangen", antwoordt de rechtspoot. "En als iemand op de reservebank een scheet liet en ik het shirt voor mijn mond deed, werd er gezegd dat ik ongeïnteresseerd was en zat te gapen. Ik kon niks meer goed doen en ook daarom is het beter dat ik ga. Dat Ajax 21 miljoen euro aan me overhoudt, maakt me blij."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!