Janssen kijkt vol ongeloof naar Ronaldo: 'Die man heeft nog steeds honger'

Janssen kijkt vol ongeloof naar Ronaldo: 'Dit is niet meer te evenaren'

5 september om 23:18

Theo Janssen denkt dat niemand het aantal doelpunten van Cristiano Ronaldo gaat evenaren, zo geeft hij aan bij Ziggo Sport. De Portugees scoorde donderdagavond zijn negenhonderdste officiële goal in het voetbal.

"Goede goal", oordeelt Janssen over de treffer van Ronaldo. "Dit is gewoon de loopactie, het loeren: waar moet ik zijn om gevaarlijk te kunnen zijn. Dat zie je eigenlijk continue. Bij het doelpunt wacht Ronaldo in de as. Zodra de bal naar de zijkant gaat, zie je bij hem altijd wel dat hij bezig is met waar hij de bal wil hebben. Hij seint nog een beetje, er volgt een fantastische voorzet en dan laat hij hem heel goed op zijn voet vallen, waardoor hij binnenvliegt."

Janssen kan wel genieten van de emotie die Ronaldo toonde na zijn jubileumgoal. "Mooi, die emotie ook. Dan ben je 39 jaar, bijna veertig jaar. Die man heeft nog steeds honger, hij wil steeds meer. Wat hij al zegt: ik wil er nu duizend maken. Dus dat is een mooi doel nu", aldus de voormalig middenvelder van onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax.

De analist vreest dat de aantallen van Ronaldo niet meer te evenaren zullen zijn. "Je kijkt natuurlijk naar de competities om je heen. Je hebt ene Haaland die er ook regelmatig eentje binnenschiet, maar daar zit toch wel een afstandje tussen nu, dus dat gaat hem niet meer worden. Ik denk dat dit niet te evenaren is."