Advocaat zorgt voor verbazing bij Bazoer

Advocaat zorgt voor verbazing bij kamp-Bazoer: 'Eerder uitgebreid contact gehad'

5 september om 19:09

Irchandly Bazoer heeft met verbazing kennis genomen van de uitspraken van Dick Advocaat. De bondscoach van Curaçao liet in gesprek met ESPN blijken dat Riechedly Bazoer niet reageerde op telefoontjes. Tegenover De Telegraaf geeft broer en zaakwaarnemer Irchandly aan dat hij eerder al uitgebreid contact heeft gehad met Advocaat.

Volgens Advocaat zou Bazoer niet gereageerd hebben op meerdere telefoontjes en berichten van Kees Jansma, die ook in dienst is bij de bond van Curaçao. Op de vraag of Bazoer toch nog eens zou willen overwegen om voor Curaçao te spelen, werd echter niet gereageerd. 

"Namens Riechedly heb ik eerder uitgebreid contact gehad met Advocaat", stelt broer Irchandly. "We hebben serieus nagedacht over het verzoek om uit te komen voor Curaçao, maar Riechedly heeft toen aangegeven, dat hij dit niet het goede moment vond voor zo'n beslissing, omdat er onduidelijkheid is over zijn toekomst als clubvoetballer", aldus de zaakwaarnemer. Bazoer ziet een transfer naar Saudi-Arabië niet zitten, maar zou nog open staan voor een stap naar Turkije of Griekenland.

"Hij wil zich daar voorlopig op concentreren. Die situatie is nog steeds onveranderd. Het heeft dus niks te maken met een gebrek aan respect voor Curaçao, want het is zeker een optie die hij serieus overweegt. Alleen niet op dit moment, omdat hij andere dingen aan zijn hoofd heeft", besluit Irchandly Bazoer.