Youri Baas over zijn periodes bij NEC en Ajax

Ajax-verrassing laat zich horen na 'moeilijke' tijd: 'Dit had ik niet verwacht'

5 september om 17:37

Youri Baas had niet verwacht dit seizoen basisspeler van Ajax te zijn. De linkspoot werd vorig jaar verhuurd aan NEC Nijmegen en was daar niet altijd even gelukkig. Desondanks pakte hij in de voorbereiding op het huidige seizoen de kans die hij van Francesco Farioli kreeg met beide handen aan.

"Naast dat ik niet op mijn favoriete positie speelde, raakte ik geblesseerd", vertelt Baas aan de NOS over zijn periode in Nijmegen. "Dat doet wel wat met je als mens. Met steun van vrienden, familie en mijn zaakwaarnemer ben ik daar goed doorheen gekomen. Zij benadrukken bijvoorbeeld hoe belangrijk het is om goed te blijven eten. Het was niet zo dat ik iedere dag kapsalons zat te eten, maar zulke kleinigheden schieten er dan weleens bij in."

Sinds zijn terugkeer bij Ajax is het snel gegaan voor de verdediger. Door Farioli wordt hij dit seizoen steevast opgesteld als linkercentrale verdediger naast Josip Sutalo. "Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan", stelt Baas. "Ik wist wel dat ik voor mijn plekje moest gaan strijden, maar ik had niet verwacht zoveel te spelen en ook nog eens op deze positie. Dit is wel de droom waar ik lang voor heb gewerkt."