Jan Paul van Hecke toont zich ambitieus na Oranje-oproep

Van Hecke toont ambitie na Oranje-oproep: 'Dan kan ik tot grote hoogtes stijgen'

5 september om 16:32
Laatste update: 5 september om 17:05

Jan Paul van Hecke hoopt dat zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal gaat leiden tot een mooi vervolg. De centrumverdediger van Brighton & Hove Albion komt naar eigen zeggen van ver en is daarom extra trots op zijn oproep. Toch denkt hij dat zijn plafond nog niet is bereikt.

"Oranje was vroeger altijd een dingetje bij ons thuis", begint Van Hecke in gesprek met Voetbal International. "EK’s en WK’s waren een hele happening. Mijn vader deed er alles aan. Vroeger wisten we al waar de eindtoernooien jaren later zouden zijn en daar grapten we dan over. Als je nu dan hoort dat je bij het Nederlands elftal zit, is dat fantastisch."

Van Hecke maakt inmiddels furore in de Premier League, maar een oproep voor Oranje leek niet altijd realistisch. "Als je ziet waar ik vandaan kom, is deze oproep voor Oranje wel heel bijzonder. Zes jaar geleden speelde ik nog bij de amateurs... Ik heb mezelf telkens kleine stappen zien maken die voor anderen groot voelen. Dan blijkt dat ik elke keer een niveautje hoger aankan. Ik hoop dat ik dat heel lang kan volhouden, want dan kan ik misschien wel tot grote hoogtes stijgen", aldus de Nederlander.

Tegen Bosnië & Herzegovina kan Van Hecke, die acht keer speelde voor Jong Oranje, debuteren in het grote Oranje. Drie dagen later neemt Nederland het ook nog op tegen Duitsland.