Hoopvolle Frenkie-update vanuit Spanje: 'Operatie uitgesloten, terugkeer is nabij'

'Eindelijk licht aan het einde van de tunnel: dan wordt Frenkie terugverwacht'

5 september om 16:02

Frenkie de Jong wordt na de interlandperiode weer terugverwacht op het trainingsveld van FC Barcelona, zo meldt Relevo. De middenvelder staat al vijf maanden buitenspel, maar mag zich naar verluidt op gaan maken voor zijn rentree. Ook en genoemde operatie, zou vooralsnog uitgesloten worden.

De Jong speelde in april zijn laatste wedstrijd. Tijdens El Clásico liep hij een kwetsuur aan zijn rechterenkel op. De staf van het Nederlands elftal dacht hem tijdig fit te kunnen krijgen voor het EK, maar dat liep anders. Inmiddels heeft De Jong ook het voorseizoen en de seizoenstart van Barça aan zich voorbij moeten laten gaan, wat in Catalonië tot grote zorgen leidde. Verschillende media hadden het zelfs over een operatie aan de enkel van 27-jarige middenvelder.

Dat lijkt er echter niet van te gaan komen. 'Na vijf maanden afwezigheid begint De Jong eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zien', schrijft Relevo. Volgens het Spaanse medium hebben bronnen dichtbij de Nederlander onthuld dat de terugkeer van De Jong nabij is. Laatstgenoemde sluit een operatie, die zijn herstel nog meer zou vertragen, voorlopig uit. Hij zou na de interlandbreak weer terug worden verwacht op het trainingsveld van Barça.

Barcelona kent, ondanks de afwezigheid van namen als De Jong, Ronald Araújo en Gavi een perfecte seizoenstart. Na vier speelronden staan de Catalanen ongeslagen bovenaan in La Liga. Na de interlandbreak staat een confrontatie met Girona op het programma.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!