Reiziger over Maatsen en Jong Oranje

Reiziger toont begrip bij Jong Oranje: 'Teleurstelling is logisch'

5 september om 09:47

Michael Reiziger is blij dat hij bij Jong Oranje kan beschikken over Ian Maatsen. De 22-jarige vleugelverdediger zat eerder deze zomer bij de EK-selectie van bondscoach Ronald Koeman, maar is niet opgeroepen voor de Nations League-duels met Bosnië & Herzegovina en Duitsland.

En dus sluit Maatsen weer aan bij Jong Oranje. De speler van Aston Villa gaf aan niet te begrijpen waarom hij niet bij het grote Oranje zit. Koeman reageerde daar weer op door te stellen dat Maatsen hem had moeten bellen. "Ian heeft daar zelf al genoeg over gezegd. Hij draait niet om Ian, dat zijn zijn woorden", zegt Reiziger, bondscoach van Jong Oranje, tegen ESPN.

"Ian is een goede speler. Hij heeft een hele goede periode gehad bij Borussia Dortmund. Daar heeft hij zelfs de finale van de Champions League bereikt. Ja, een goede speler. Ik ben blij om hem te hebben, want je ziet dat hij honderd procent geeft. Teleurstelling is logisch. Daarvoor ben je ook topsporter."

Jong Oranje komt donderdagavond in het kader van de EK-kwalificatie in actie tegen de leeftijdsgenoten van Noord-Macedonië. Maandag wacht een ontmoeting met Jong Georgië.