Mark Van der Maarel over afscheidsduel

Utrecht zwaait clubicoon uit: 'Beetje gek dat ik nu zo'n ander leven heb'

5 september om 09:24

Mark van der Maarel kijkt enorm uit naar zijn afscheidsduel. Zondang ziet hij De Galgenwaard voor de laatste keer volstromen, als het clubicoon van FC Utrecht zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen hangt.

"Eerlijk gezegd heb ik er heel lang best wel tegenop gekeken", vertelt Van der Maarel aan De Telegraaf. "Maar ik heb besloten het initiatief te omarmen en hoe dichterbij het komt, hoe meer zin ik erin krijg. Daarbij helpt het dat het heel erg leeft bij de mensen. Het is toch iets bijzonder, wat niet veel voetballers meemaken."

Van der Maarel bracht zijn gehele profcarrière door bij FC Utrecht. In totaal speelde hij 397 officiële duels voor De Domstedelingen. "Het komt bijna niet meer voor dat spelers bijna hun hele leven bij één club zitten", stelt de gepensioneerde rechtsback. "Het is nu wel een beetje gek dat ik zo'n ander leven heb. Ik mis het fysiek bezig zijn en de dynamiek in de kleedkamer, maar tegelijkertijd is het prettig dat de druk eraf is. Ook mijn privéleven stond in het teken van voetbal."

Het afscheidsduel van Van der Maarel staat zondag op het programma. De oud-verdediger heeft zelf een selectie samengesteld met onder meer Édouard Duplan, Jeroen Verhoeven, Urby Emanuelson, Willem Janssen en Wout Brama. Ook Erik ten Hag is aanwezig. "Als ik zie hoeveel moeite er wordt gedaan om deze kant op te komen, dat is heel bijzonder. Ik voelde me af en toe bezwaard om iedereen te vragen, maar ze reageerden heel warm."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!