Rodrygo lacht om Ballon d'Or-nominaties

Onvrede door Ballon d'Or-nominaties, ook Neymar meldt zich op Instagram

5 september om 07:47

Rodrygo is een opvallende afwezige op de shortlist van kanshebbers op de Ballon d'Or. Dat de 23-jarige aanvaller van Real Madrid niet tot de dertig genomineerden behoort, lijkt hem te steken.

Real Madrid is met zeven spelers hofleverancier op de shortlist. Vinícius Júnior, Jude Bellingham, Dani Carvajal, Federico Valverde en Antonio Rüdiger maken kans om de Ballon d'Or. Dat geldt ook voor Toni Kroos (inmiddels gestopt) en Kylian Mbappé (vorig seizoen nog Paris Saint-Germain). Rodrygo maakt geen kans om de prestigieuze prijs. Via Instagram laat hij zijn ongenoegen blijken.

De Braziliaan deelt een collage met hoogtepunten van het afgelopen jaar. Op de collage prijken foto's van Rodrygo met de Champions League-beker, de La Liga-trofee en de eindzege van de Spaanse Supercopa. De emoji's in het verhaal van Rodrygo zijn veelzeggend.

Neymar neemt het op voor Rodrygo. Zijn landgenoot maakt eveneens via Instagram duidelijk dat Rodrygo een van de kanshebbers had moeten zijn. 'Minimaal top-vijf van de wereld', schrijft Neymar.