Timber over Ajax en Farioli

Timber praat met Farioli over Ajax: 'Verschillen zijn groot, hangt goede sfeer'

5 september om 06:45

Jurriën Timber merkt dat er een frisse wind waait bij Ajax. De speler van Arsenal, die 121 wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht speelde, sprak eerder deze zomer met trainer Francesco Farioli.

Timber is na lang blessureleed terug bij het Nederlands elftal. In Zeist vertelt hij aan De Telegraaf dat hij er vertrouwen in heeft dat het goedkomt met zijn oude club Ajax. "Ik ben deze zomer nog langs geweest, ik heb in mijn eigen tijd nog getraind op De Toekomst en daar met de nieuwe trainer Francesco Farioli gekletst en met spelers", aldus de verdediger. "Er hangt na een pijnlijk seizoen weer een goede sfeer."

Farioli maakte zijn intrede, nadat Ajax een zeer moeizaam seizoen kende onder Maurice Steijn en John van 't Schip. "Toen heb ik daar ook af en toe rondgelopen en de verschillen zijn groot", stelt Timber. "In het veld zie je dat het alweer beter gaat. Ze zijn niet meer zo kwetsbaar, er zit weer een idee achter."

Zijn voormalig ploeggenoten, die nog bij Ajax onder contract staan, spreekt Timber nog geregeld. Zij zijn louter positief over Farioli. "Ik hoor van die jongens goede verhalen. Op mij maakte Farioli een overtuigende indruk getuige de dingen die hij zegt, hoe hij over voetbal denkt en hoe hij overkomt. Het gaat met Ajax de goede kant op."