Valencia-aanvaller weer op vrije voeten na aangifte van seksueel misbruik

'Valencia-aanvaller weer op vrije voeten na aangifte van seksueel misbruik'

4 september om 23:43

Rafa Mir is weer op vrije voeten, meldt onder andere het Spaanse Marca. De spits van Valencia werd maandag gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik. Mir en een andere man mogen het oordeel van de rechtbank voorlopig in vrijheid afwachten.

Twee vrouwen deden afgelopen zaterdag aangifte van seksueel misbruik tegen Mir en een bekende van hem. De twee mannen zouden in het huis van de voetballer over de schreef zijn gegaan en werden daarom gearresteerd. In een statement liet Valencia al weten volledig mee te werken aan het onderzoek.

Mir moest een verklaring bij de politie in Valencia afleggen. De rechter zal bepalen wat de vervolgstappen zullen zijn. Volgens een advocaat van Mir hebben de gebeurtenissen tussen zijn cliënt en een dame met wederzijds goedkeuren plaatsgevonden.

"Het gaat goed", reageerde Mir toen de pers hem stond op te wachten bij de rechtbank. "Ik zal spreken als het daar tijd voor is. Jullie weten al dat ik het geen probleem vind om het uit te leggen", aldus Mir.

De Spaanse spits doorliep de jeugdopleiding van Valencia, waarna hij verkocht werd aan Wolverhampton Wanderers. Via uitleenbeurten aan Las Palmas, Nottingham Forest en Huesca, verkocht Wolves hem aan Sevilla. Deze zomer keerde hij op huurbasis terug bij Valencia.