Chelsea verkocht hotels ter waarde van 90 miljoen euro

'Chelsea verkocht hotels ter waarde van 90 miljoen euro om aan regels te voldoen'

4 september om 22:05

Chelsea heeft twee hotels ter waarde van ruim negentig miljoen euro, gelegen naast het Stamford Bridge stadion, verkocht aan een zusterbedrijf om zo te voldoen aan de winst- en duurzaamheidsregels van de Premier League, meldt ESPN. De Engelse voetbalcompetitie gaf Chelsea daar gek genoeg toestemming voor.

Uit gepubliceerde rekeningen van de club van het boekjaar 2022-2023 bleek dat Chelsea een verlies leed van ruim 106 miljoen euro. Dat zou 196,4 miljoen euro zijn geweest als de club uit Londen de hotels Millennium en Copthorne niet had verkocht. Volgens de regels mag een club maximaal 123,9 miljoen euro verlies lijden over een periode van drie jaar.

Chelsea verkocht de hotels aan zusteronderneming BlueCo 22 Properties Ltd. Onder andere de UEFA verbiedt zulke verkopen, maar de Premier League staat ze toe op de voorwaarde dat de 'eerlijke marktwaarde' wordt beoordeeld op basis van de regels van de competitie voor transacties met geassocieerde partijen.

Volgens ESPN heeft Chelsea er vertrouwen in dat de club zich aan de winst- en duurzaamheidsregels zal houden. Premier League-rivalen van Chelsea waren sceptisch over de verkoop van de hotels, maar kunnen geen vuist maken.