PSV verlengt contract Uneken tot 2027

PSV slaat nog een slag: contract van 'échte goaltjesdief' met twee jaar verlengd

4 september om 19:14

Jesper Uneken heeft zijn contract bij PSV verlengd tot medio 2027. Dat maken de Eindhovenaren bekend via de clubkanalen. De spits lag vast tot medio 2025.

Al sinds 2011 maakt Uneken deel uit van de jeugdopleiding van PSV. De spits wordt door de Eindhovenaren omschreven als 'een echte goaltjesdief'. Die naam maakte Uneken vorig seizoen waar toen hij bij zijn debuut voor PSV scoorde in het competitieduel met AZ. De spits tekende voor de 5-1 in dat gewonnen duel.

Uneken heeft zijn krabbel gezet onder een contract dat tot medio 2027 loopt. "Het voelt altijd als een beloning als zo’n grote club aangeeft met je verder te willen", aldus de aanvaller op de clubsite. "Ik zit nu veertien jaar hier in de opleiding en ben hier dus van kinds af aan mee bezig. Dan is de dag waarop je je contract mag verlengen natuurlijk heel speciaal. Het is een blijk van waardering en een teken dat je goed bezig bent. Ik wil het zo goed mogelijk blijven doen bij Jong PSV en daarna de stap zetten naar PSV 1."

Ook Jan Vennegoor of Hesselink is in zijn nopjes met de verlenging. "Hij is een spits zoals je die niet vaak meer ziet en een speler waar anderen een voorbeeld aan kunnen nemen", aldus de technisch manager van Jong PSV. "Met zijn neusje voor de goal en het vermogen om ballen vast te houden is hij een klassieke targetman. Hij heeft een gezond soort eigenwijsheid die hij vast moet houden en die hem met de hulp van de mensen bij de club ver kan brengen."

Uneken kwam tot nu toe 36 keer uit voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin scoorde de spits tien keer en gaf hij vier assists. In PSV bleef het tot nu toe bij één duel en één goal. Het twintigjarige talent moet Ricardo Pepi en Luuk de Jong voor zich dulden.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!